De kracht van een zelflerende organisatie

Optimaal benutten van de reeds aanwezige potentiële creativiteit en kennis

Veel ondernemers denken na over hoe zij hun bedrijf kunnen laten groeien in omvang, omzet en rendement. Daarbij maken zij vaak gebruik van kostbare externe expertise. Op zich prima en zeker ook waardevol. Nog waardevoller dan dit is van jouw onderneming een blijvend lerende organisatie te maken. Een organisatie die gebruik maakt van al het beschikbare potentieel.
Niet alleen dat van jezelf als ondernemer, maar ook dat van je medewerkers.

Hoe en waarom dan?

Maar hoe pak je dit op een succesvolle manier aan? Waar begin je? En waar moet je dan allemaal rekening mee houden? In deze blogserie krijg je inzicht in hoe jij zelf als ondernemer, samen met jouw medewerkers, een door de overheid gesubsidieerd ontwikkelplan kunt opstellen. Een routekaart die iedereen inspireert, motiveert en scherp houdt om te blijven leren en ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een bedrijfsklimaat waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Waarom? Omdat iedereen nog meer gaat bijdragen aan de ontwikkeling van zichzelf en daardoor aan het gezamenlijk succes van elkaar en de organisatie.

Kostbaar proces zeker?

Dat is nu juist het krachtige van een structureel lerende organisatie. Het begint met een forse subsidie van de overheid. Want er komt namelijk in september 2020 een subsidieregeling beschikbaar voor ondernemingen die willen transformeren tot een zelflerende organisatie. Tijdens dit proces zie je direct al resultaat in nog meer betrokkenheid van iedereen. Daardoor ontstaan op heel natuurlijke wijze nieuwe en innovatieve inzichten, die zorgen voor meer efficiëntie, effectiviteit en dus een hoger rendement en een beter bedrijfsresultaat. Als je een deel van dit extra rendement steeds investeert in externe expertise, dan blijf je jezelf als ondernemer en je medewerkers verder ontwikkelen. En dat zorgt ervoor dat het rendement weer toeneemt. Nieuwe investeringen en groei worden mogelijk en dit alles heeft steeds het noodzakelijke draagvlak bij alle stakeholders. 

De overheid betaalt!

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het zelflerend maken van jouw organisatie, maar wellicht is hier ook de ondersteuning van een externe professional bij nodig. Omdat dit kosten met zich meebrengt, is het top dat hiervoor een subsidie beschikbaar komt!
De overheid vindt dit inzicht namelijk ook heel belangrijk, omdat het mensen en bedrijven helpt nieuwe kansen te ontdekken en deze succesvol te benutten. Daarom komt er in maart 2021 de SLIM subsidie beschikbaar voor bedrijven die willen onderzoeken wat het lerend vermogen is dat ontwikkeld kan worden. En hoe dit blijvend geïmplementeerd kan worden, waardoor bedrijven volledig zelfstandig optimaal gebruik blijven maken van alle ontwikkelmogelijkheden van alle stakeholders. 

Wij hebben hiervoor een compleet bedrijfsontwikkelprogramma ontwikkelt: Blijvend Leren = Beter Presteren

In de volgende blog ‘Competenties wat doe je ermee?’ wordt de kracht van competentie ontwikkeling besproken.
En welke voordelen dat voor jou als ondernemer oplevert.
 

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: