Ondernemerschap = Chinese goochelkunst of Manus van Alles?

Hoe komt het toch dat jij als ondernemer overal
antwoord op moet geven?

Of dat je overal voor opdraait als het een beetje lastig wordt? Voor veel ondernemers is dit heel herkenbaar.
Na een dag van hard werken, plof je op de bank neer en vraag je jezelf af wat je in vredesnaam de hele dag hebt gedaan. 
Hoe effectief ben je geweest? En heb je kunnen doen wat je vooraf bedacht had?

Cees Verbree mentor voor ondernemers
Cees Verbree | Honescon

"Dingen uit handen geven en vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van jouw medewerkers, het vraagt moed van jou als ondernemer."

Je wilt dit graag veranderen, maar wat moet je dan doen? Belangrijk is je af te vragen hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. In het begin had je hier helemaal geen last van. Maar naarmate je meer mensen in dienst nam, werd het steeds lastiger om je bezig te houden met dat wat je zo leuk vond: doen waar je goed in bent en wat jou succes heeft gebracht.

De groei van jouw bedrijf ging vrijwel automatisch

Maar daarbij ben je, door alle drukte, vergeten te leren zelf dingen los te laten en te delegeren aan de mensen die samen met jou voor het succes hebben gezorgd. Het leek namelijk steeds veel efficiënter om de dingen zelf te doen. Simpelweg omdat jij er de meest geschikte persoon voor was. Daarnaast kost het allemaal ook veel tijd om het aan anderen uit te leggen.

Zo werd de druk op jou steeds groter en heb je jouw medewerkers aangeleerd dat zij het beter aan jou kunnen vragen. Daarmee heb je onbewust hun creativiteit en zelf oplossend vermogen in de kiem gesmoord. Nu rest jou niets anders dan het zelf allemaal te blijven doen, toch? Dingen uit handen geven en vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van jouw medewerkers, het vraagt moed van jou als ondernemer. Maar je hebt ze zelf aangenomen dus…

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: