“Leergeld” is alleen waardevol als je er wat mee doet!

Hoe kan het nu zijn dat je als professional zo’n blunder hebt gemaakt?!

Vrijwel iedere ondernemer kent het fenomeen “leergeld”. De momenten dat je het gevoel hebt dat de wereld onder je wegzakt vanwege een verkeerde keuze. Hoe kan het nu zijn dat je als professional zo’n blunder hebt gemaakt?!
Was het onzorgvuldigheid, onvoorzichtigheid, onkunde, gebrek aan kennis of ervaring?
Wat de oorzaken ook zijn, de gevolgen zijn vaak pijnlijk voelbaar op mentaal én financieel vlak.

Cees Verbree mentor voor ondernemers
Cees Verbree | Honescon

"Ook ik heb in mijn carrière het nodige "leergeld" betaald."

Soms zelfs meerdere keren op hetzelfde vlak. Hoe dat kwam?
Ik was te eigenwijs om te geloven dat de manier waarop ik dingen deed wellicht niet zo handig was. Daarna vroeg ik me vaak af waarom ik zo nog dommer was dan de spreekwoordelijke ezel;-)

Eén van mijn belangrijkste lessen?

Voorbereiding is alles. Hoeveel ervaring je ook hebt. Hierdoor komt jouw kennis pas echt tot zijn recht en bespaar je jezelf onnodig veel “leergeld” in de toekomst. Waarschijnlijk kijk je dan ook met een glimlach terug op het “leergeld” dat je al betaald hebt.

Wat was jouw belangrijkste "leergeld" les?

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen op dit vlak. En hoe je hiermee omgaat. Als je het lastig vindt om hier publiekelijk op te reageren, klik dan hier voor een gratis en vrijblijvende online MKB sparringsessie:

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: