Nieuwe klanten binnen halen en bestaande klanten behouden: 2 aparte ’takken van sport’

Ruim 20 jaar hebben wij samengewerkt in commerciële functies binnen het MKB.
Wij maakten hier altijd een ‘één-tweetje’ van door onze specifieke talenten en vaardigheden op elkaar af te stemmen. 
Dit principe gebruiken we nog steeds als ondernemers. Met veel succes! 

Cees opent de voordeur voor nieuwe klanten en Barry sluit de achterdeur. Dit legt meteen de 2 verschillen uit tussen een goede salesmanager en een goede accountmanager. Allebei zijn nodig voor continue groei en winst.

Cees Verbree | Honescon

"Een echte spits wil altijd scoren!"

Cees is een echte salesmanager. Als een spits die altijd jaagt op een doelpunt. Altijd behoefte aan de uitdaging om nieuwe klanten te werven. Het geweldig vinden om te netwerken, nieuwe ondernemers te ontmoeten en deuren te openen.

Vergeet nooit de achterdeur te sluiten!

Als Cees er weer in was geslaagd een nieuwe klant te werven, kwam Barry in beeld. Want zodra de voordeur is geopend voor een nieuwe klant, moet je niet vergeten de achterdeur te sluiten! Dan draait het om het ontwikkelen van duurzame relaties en leveren van zoveel mogelijk waarde.

"Een goede aanvoerder zet de lijnen in het veld uit."

Barry is een echte accountmanager, een relatiebouwer. Als een aanvoerder die de lijnen in het veld uit zet als verlengstuk van de trainer. Altijd bezig om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Proactief wel te verstaan. Want afwachten tot de klant jou belt, voordat jij zelf in actie komt, is geen accountmanagement natuurlijk…

Barry Kouer mentor voor ondernemers
Barry Kouer | Honescon

Van strategie naar tactiek

Zonder goed salesmanagement geen accountmanagement. En zonder goed (pro actief) accountmanagement kan de tijd die je in salesmanagement investeert snel verloren gaan. Tenminste, als je met jouw MKB bedrijf duurzame klantrelaties met jouw ideale klanten nastreeft. Zaak dus om beide takken van sport op elkaar af te stemmen en een ingespeeld commercieel team te ontwikkelen. Dan kun je van leverancier groeien naar strategisch partner van jouw favoriete klanten.

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: