25% meer geld verdienen is makkelijk met deze tool

Winstgevend ondernemen, logisch toch?

Winstgevend ondernemen. Daar ga je vanzelfsprekend vanuit als je start met ondernemen. Maar wanneer ben je eigenlijk winstgevend? En wanneer ben je zodanig winstgevend dat je tevreden bent. Dat er ruimte is om vermogen op te bouwen of te kunnen investeren. 
En dat je natuurlijk een mooi ondernemersinkomen uit jouw bedrijf kunt halen. Daar werk je immers elke dag hard voor, toch?

Barry Kouer mentor voor ondernemers
Barry Kouer | Honescon

"Wat je nodig hebt om meer winst te maken, is een simpele 'tool' die je financieel inzicht geeft en direct laat zien hoe je bedrijf ervoor staat."

Toen ik begon met ondernemen, wilde ik graag weten hoeveel omzet ik met mijn bedrijf moest maken om hetzelfde salaris te kunnen verdienen als ik in loondienst verdiende. Die vraag zat in mijn hoofd, want ik moest immers wel mijn privé lasten kunnen betalen tijdens de opstartfase van mijn bedrijf. En dus stelde ik die vraag aan mijn boekhouder. Al snel bleek dat een loondienstverband en het ondernemerschap andere uitgangspunten hadden. Dus bleek mijn vraag niet zonder onderbouwing te beantwoorden. En eerlijk gezegd, was het best lastig om een helder antwoord te krijgen op mijn vraag. 

Financieel dashboard

Een berekening met allerlei voorbehouden. Dat was het beste resultaat dat mijn boekhouder mij uiteindelijk kon aanleveren. Dat bleek het begin van mijn financieel inzicht. Verschillende begrippen vlogen me om de oren. Omzet, inkoopwaarde van de omzet, brutowinst, beheersbare kosten, operationeel resultaat, niet-beheersbare kosten, nettowinst…pfff.

Maar ik heb met erin verdiept. Simpelweg omdat dit té belangrijk was om als ondernemer niet te begrijpen. Sterker nog, ik heb er samen met mijn compagnon Cees Verbree een financieel dashboard mee ontwikkeld. Inclusief een berekening van mijn kostprijzen, winstmarges en verkoopprijzen. Op basis van onze eigen financiële houding.

Verdien jij wat je wilt overhouden?

Best veel ondernemers die wij begeleiden, blijken bij aanvang onvoldoende financieel inzicht te hebben. En op basis waarvan bepaal je dan jouw verkoopprijzen? Bijvoorbeeld jouw uurtarief.
Of de verkoopprijs van jouw product of dienst.

Vaak horen wij:
“Ik heb online onderzoek gedaan en ben tussen het hoogste en het laagste tarief dat ik kon vinden in gaan zitten. Dan ben ik toch marktconform?”

Wellicht wel. Maar de vraag is of je hiermee ook verdient wat je over wilt houden? Veel ondernemers doen zichzelf hiermee tekort.

Meten is weten

Wat je nodig hebt om meer winst te maken, is een simpele ’tool’ die direct laat zien hoe je bedrijf ervoor staat. Hiervoor gebruiken wij al jarenlang een een zeer succesvolle en praktische tool: het Financieel Dashboard. Dit gebruik je om inzicht te creëren in de kostenstructuur van jouw bedrijf, jouw gewenste omzetdoelstelling te kunnen bepalen en om eenvoudig het effect te kunnen zien van veranderingen in de financiële huishouding van jouw bedrijf.

Het geeft direct antwoord op vragen zoals:

  • Waarop kun je besparen?
  • Welk uurtarief zorgt dat je genoeg winst maakt?
  • Wanneer ben je toe aan het aannemen van (extra) personeel?
  • Wanneer kun je een nieuw bedrijfspand huren of kopen?

Zonder dat dit ten koste gaat van jouw eigen ondernemersinkomen.

Dit en nog meer vragen kun je simpel beantwoorden als je een compleet financieel dashboard hebt uitgewerkt. Zo kun je zelf makkelijker beslissingen nemen, die jouw winst sterk kunnen bevorderen. Gewoon op het moment dat het jou uitkomt. Voortaan heb jij de regie over hoeveel jij overhoudt. Zo’n simpele ’tool’ is dus onmisbaar voor elk winstgevend bedrijf en dus voor elke succesvolle ondernemer.

Wil jij weten wat je kunt doen om 25% meer winst over te houden?

Dan kijk ik graag met je mee. Boek via de link een gratis online MKB sparringsessie met mij.
Hierin ontdek je binnen 50 minuten hoe je binnen no-time jouw gewenste omzetdoel bereikt!

Let op: wij geven maximaal 2 sessies per maand weg, dus boek snel!

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: