Hoeveel ben jij in geld waard?

Dit is één van de meest prangende vragen van MKB ondernemers. Ondernemers vinden het nu eenmaal vaak moeilijk 
om aan zichzelf een prijskaartje te hangen.

Barry Kouer mentor voor ondernemers
Barry Kouer | Honescon

"Eigenwaarde begint bij de overtuiging dat jij er alles aan hebt gedaan om maximale kwaliteit te leveren."

Onzeker over eigenwaarde

Onzekerheid is een grote beperking in het ondernemerschap. Vaak merk ik dat ondernemers twijfels hebben of zij wel goed genoeg zijn. Maar wat is dan eigenlijk de definitie van goed genoeg? De meeste ondernemers die ik spreek, zijn best wel goed in wat zij doen. Ze hebben ook best een hoge kwaliteitstandaard. Belangrijk is dan dat zij zich bewust zijn dat deze standaard vrijwel altijd substantieel hoger ligt dan de verwachting van de klant. Simpelweg omdat het verwachtingspatroon van de klant is dat het product of de dienstverlening moet voldoen aan hun basisverwachting.
En dat ondernemers vanuit hun expertise juist meer willen leveren om als onderscheidend en kwalitatief hoogstaand beoordeeld te worden. En precies daar begint de eigenwaarde. De overtuiging dat jij er alles aan hebt gedaan om maximale kwaliteit te leveren. En diep van binnen weet je dat je dat vanuit jouw expertise ook goed gedaan hebt.

Hoe bepaal je nu hoeveel je waard bent in geld?

Het klinkt raar maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat jij jezelf bijvoorbeeld per uur waard vindt, zolang je hierbij maar niet gaat nadenken over wat een potentiële klant hiervan denkt. Die is namelijk vooral bezig met hoe jouw expertise hem verder helpt bij zijn eigen onderneming. De meeste ondernemers weten best wel wat specialisten ongeveer kosten. En jij vindt jezelf een specialist, toch? 
Dan weet je ook wel welk uurtarief daar ongeveer bij hoort. Super belangrijk hierbij is dat jij zelf overtuigd bent van het uurtarief dat je voor jezelf bepaald hebt. Want een ongeschreven commerciële wet is dat je alleen een ander kunt overtuigen door zelf overtuigd te zijn.

Wat zijn jouw ervaringen op dit gebied?

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen op dit vlak. En hoe jij hiermee omgaat. 
Als je het lastig vindt om hier publiek op te reageren, klik dan hier voor een gratis en vrijblijvende online MKB sparringsessie:

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: