Hoe goed beheers jij het vak ondernemen?

Heel opmerkelijk dat veel ondernemers die ik dagelijks spreek hier geen écht antwoord op kunnen geven. 
Sommigen zijn noodgedwongen ondernemer geworden vanwege ontslag of een gebrek aan verdere ontplooiingsmogelijkheden. 
Anderen hebben als belangrijkste drijfveer een grote drang naar vrijheid van handelen.

Barry Kouer mentor voor ondernemers
Barry Kouer | Honescon

"De meeste ondernemers gaan gewoon aan de slag en leren het 'vak' ondernemen in de praktijk. Gewoon door te doen."

Vrijwel alle ondernemers die ik ken, zijn gepassioneerde mensen die bovengemiddeld talent hebben voor wat zij het liefste doen. En dus zijn zij zeer goed in staat om voldoende waarde toe te voegen aan het succes van hun favoriete klanten. Alleen komt er bij ondernemerschap veel meer kijken dan alleen expertise en service bereidheid. Denk bijvoorbeeld  maar eens aan alle wettelijke voorschriften waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt. Zeker als je te maken krijgt met personeel in loondienst.

Er zijn dus veel zaken waaraan je moet denken of die je moet regelen. En er zijn maar weinig goede mogelijkheden om een complete cursus ondernemen te volgen. De meeste ondernemers gaan daarom gewoon aan de slag en leren het ‘vak’ ondernemen in de praktijk. Gewoon door te doen.

Groei zorgt voor nieuwe uitdagingen

Leren door het te doen, is op zich helemaal niet verkeerd. Maar het gaat helaas vaak genoeg gepaard met de nodige kopzorgen op financieel en organisatorisch vlak. Je leert op deze manier vaak wel heel snel, maar het duurt ook vaak wel even voordat je de meeste hobbels hebt gehad. En daarnaast ontstaan er door jouw succes en groei vaak weer nieuw uitdagingen.

Om deze steeds voortschrijdende en vaak nieuwe onverwachte situaties goed te blijven managen, is het heel belangrijk dat je nadenkt over welke pijlers het succes van jouw bedrijf bepalen en dus van kritiek belang zijn. Dit omdat deze pijlers bij onbalans direct de continuïteit of de groei van jouw bedrijf in gevaar brengen.

Maar over welke pijlers gaat dit dan? Hoe krijg je hier goed zicht op? En hoe moet je hier dan naar kijken? Allemaal vragen die je veel informatie opleveren over succesvol ondernemen. Informatie die ervoor zorgt dat jij als ondernemer veel beter voorbereid bent op een nieuwe onverwachte ondernemers les. 

Een handig hulpmiddel hierbij is de “Big 5” analyse. Wellicht voor veel ondernemers een nog onbekende methode, waarmee je inzicht kunt krijgen in de belemmeringen binnen jouw ondernemerschap. 

Daarom lanceren wij vanaf begin januari 2022 deel aan onze Business Sprintscan. Een serie van 5 korte videotrainingen én live Q&A sessies, waarmee jij in korte tijd stappen maakt bij het ontwikkelen van jouw eigen bedrijfsgroeiplan. Gratis en vrijblijvend. Nieuwsgierig? Houd dan onze berichten in de gaten.

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: