Een bedrijf is als een schip op volle zee

Een zelfstandig ondernemer heeft veel skills nodig

Van de hedendaagse zelfstandig ondernemer wordt naast zijn expertise en professionaliteit ook veel creativiteit, incasseringsvermogen, doorzettingsvermogen én ondernemerschap gevraagd. Skills waar je meestal niet direct bij stilstaat als je een bedrijf begint.

Cees Verbree mentor voor ondernemers
Cees Verbree | Honescon

"Oplossend en sturend vermogen ontwikkelt een ondernemer met vallen en opstaan."

Je start als zelfstandig ondernemer jouw bedrijf vaak heel ambitieus met grootse plannen en verwachtingen. Maar zodra je écht van start bent gegaan, word je vrijwel direct geconfronteerd met het ‘woelige’ en vaak onvoorspelbare bedrijfsleven. Er wordt van jou verwacht dat jij als een ervaren kapitein van jouw ‘bedrijfsschip’ onder alle omstandigheden weet wat je moet doen. Maar dit is voor veel ondernemers helemaal niet vanzelfsprekend. Integendeel zelfs. Oplossend en sturend vermogen ontwikkelt een ondernemer met vallen en opstaan. 

Zorg voor goede mensen om je heen

Daarom is het heel belangrijk dat je zorgt voor een goede bemanning en mensen om je heen die kunnen helpen als dat nodig is. Dan sta je er nooit alleen voor. Duidelijke doelstellingen en een gefundeerd plan van aanpak spelen ook een prominente rol. Want als je zelf niet precies weet waar je naar toe wilt met jouw bedrijf, is het voor jouw omgeving ook niet eenvoudig om jou te helpen.

Hoe blijf jij op koers met jouw bedrijf?

Wil jij ontdekken hoe je de continuïteit of bedrijfsgroei van jouw bedrijf zelf positief kunt beïnvloeden? Zodat jij onder alle omstandigheden toch op koers blijft met jouw bedrijf?

Neem dan vanaf begin januari 2022 deel aan onze Business Sprintscan. Een serie van 5 korte videotrainingen én live Q&A sessies, waarmee jij in korte tijd stappen maakt bij het ontwikkelen van jouw eigen bedrijfsgroeiplan. Gratis en vrijblijvend. Nieuwsgierig? Houd dan onze berichten in de gaten.

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: