Hoe gezond is jouw bedrijf?

Financiële vraagstukken zorgen nog wel eens voor onzekerheid bij ondernemers

Toch zijn er maar weinig ondernemers die op gestructureerde wijze bezig zijn met hun financieel inzicht. Het gaat toch best goed toch? Waarom moet ik hier dan over nadenken? Er komt nu toch genoeg geld binnen? Hoe kom ik te weten hoe gezond mijn bedrijf is? 
Zomaar een aantal reacties… 

Barry Kouer | Honescon

"Gestructureerd financieel inzicht zorgt ervoor dat je altijd op tijd kunt bijsturen, zonder dat jouw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt."

Stel jij jezelf wel eens de volgende vragen:

  • Kan ik al mijn kortlopende schulden direct betalen?
  • Houd ik genoeg geld over om van te leven?
  • Houd ik genoeg geld over om een reserve op te bouwen?
  • Is er geld om te investeren of te innoveren?
  • Is er sprake van continuïteit in de omzet?
  • Zijn er groeikansen en heb ik daar dan het benodigde budget voor?

Allemaal vragen die het waard zijn om regelmatig te overdenken of te beantwoorden. Dat helpt je om inzicht in jouw financiële mogelijkheden te krijgen. Gestructureerd financieel inzicht zorgt ervoor dat je altijd op tijd kunt bijsturen, zonder dat jouw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. En het zorgt ervoor dat je jouw doelstellingen als zelfstandig ondernemer succesvol kunt realiseren.

Wat belemmert jouw bedrijfsgroei?

Voor sommige ondernemers is het krijgen van gestructureerd financieel inzicht nog een wens. Om de continuïteit van hun onderneming te verbeteren of hun bedrijf te laten groeien. En om dat te realiseren, is het handig om eerst inzicht in de belemmeringen van jouw continuïteit of bedrijfsgroei te krijgen.

Daarom lanceren wij begin januari 2022 onze Business Sprintscan. Een serie van 5 korte videotrainingen én live Q&A sessies, waarmee jij in korte tijd stappen maakt bij het ontwikkelen van jouw eigen bedrijfsgroeiplan. Gratis en vrijblijvend.

Nieuwsgierig? Houd dan onze berichten in de gaten.

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: