Kom jij altijd je leveringsafspraken na?

Levering is één van de belangrijkste factoren voor continuïteit of groei

Kom jij altijd je leveringsafspraken na? Best een pittige gewetensvraag. Uiteraard doet iedere ondernemer zijn uiterste best om te leveren wat is afgesproken met de klant. In goede kwaliteit én op tijd. Maar soms komt dit commitment, door allerlei onvoorziene omstandigheden, wel eens onder druk te staan.

Barry Kouer mentor voor ondernemers
Barry Kouer | Honescon

"Als je bij leveringsproblemen niet direct eerlijk bent naar jouw klant, valt de schade op een later moment niet meer te herstellen."

Je wordt als ondernemer dan geconfronteerd met het maken van een lastige keuze. Een beslissing waar klanten heel blij of juist heel teleurgesteld van worden. Een beslissing die er soms zelfs voor zorgt dat het vertrouwen in jou onder druk komt te staan.

Toch kan je de eventuele schade sterk beperken. Belangrijk hierbij is dat je er altijd eerlijk over communiceert. Hoewel je klant er misschien niet blij van wordt, zal je zien dat de klant vaak veel meer begrip toont dan je vooraf kunt bedenken.
Als je bij leveringsproblemen namelijk niet direct eerlijk bent naar jouw klant, valt de schade op een later moment niet meer te herstellen. Niet omdat je jouw leveringsafspraak niet kon nakomen, maar dat je simpelweg oneerlijk bent geweest.

Wat belemmert jouw bedrijfsgroei?

Levering is één van de 5 belangrijke factoren die de continuïteit of groei van elke onderneming bepalen. Dus ook van jouw bedrijf. Voor sommige ondernemers is het verbeteren van de leveringsbetrouwbaarheid nog een wens. Om de continuïteit van hun onderneming te verbeteren of hun bedrijf te laten groeien. 
En om dat te realiseren, is het handig om eerst inzicht in de belemmeringen van jouw continuïteit of bedrijfsgroei te krijgen.

Daarom lanceren wij deze maand onze Business Sprintscan.
Een serie van 5 korte videotrainingen én live Q&A sessies, waarmee jij in korte tijd stappen maakt bij het ontwikkelen van jouw eigen bedrijfsgroeiplan. Gratis en vrijblijvend.

Nieuwsgierig? Houd dan onze berichten in de gaten.

Interesse in meer blogs, berichten of video's?

Wij helpen ZZP en MKB ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en succesvol ondernemerschap.
Wij delen onze kennis en ervaring graag in de vorm van blogs, berichten en korte video’s. 
Zo willen wij je helpen het vak ‘ondernemen’ een stuk eenvoudiger te maken.

Facebook
LinkedIn

Ik kom op: