Ondernemersopleiding
De basis voor succesvol ondernemen

Voor startende ZZP en MKB ondernemers.
Wil je weten of deze opleiding voor jou van toegevoegde waarde is?

 

Ondernemen is een 'vak', een vaardigheid

Ben jij net een onderneming gestart? Of ben je dit van plan? Dan is het belangrijk om te weten wat je allemaal precies moet doen om een succes van jouw bedrijf te maken. Bij ondernemen komt namelijk méér kijken dan alleen een vak goed uitoefenen. 
Bijvoorbeeld het berekenen van een commercieel aantrekkelijk uurtarief, waarmee je klanten krijgt en winst maakt.
Of een praktisch toepasbaar plan van aanpak, zodat je iedere dag weet wat je moet doen om jouw doelen te behalen.

Wil je hiermee aan de slag? Volg dan onze ondernemersopleiding: De basis voor succesvol ondernemen.

Speciaal voor:

Startende ZZP en MKB ondernemers

ZZP en MKB onder­nemers die een onderneming willen beginnen of die net een onderneming gestart zijn en bezig zijn met het uitwerken en het verder ontwikkelen van hun ondernemingsplan en bedrijfsstrategie.

Kerstin Schiffler | Buro Vie | Deelnemer ondernemersopleiding

"In 12 sessies delen Cees en Barry op een interactieve, humoristische maar intensieve wijze al hun kennis, ervaringen en wijsheden over het ondernemerschap."

“Heb je geen idee hoe je een gedegen businessplan in elkaar zet? Of ben je geweldig in je vakgebied, maar een leek op het gebied van ondernemen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! In 12 sessies delen Cees en Barry op een interactieve, humoristische maar intensieve wijze al hun kennis, ervaringen en wijsheden over het ondernemerschap.”

Het resultaat van deze opleiding:

Ondernemingsplan

Een goed gefundeerd plan waarin jij uitgebreid beschrijft wat je met jouw onderneming wilt bereiken op middellange termijn en hoe je dat wilt doen.

Strategisch plan van aanpak

Een praktisch toepasbaar jaarplan dat afgeleid is van jouw ondernemingsplan. Dit plan bevat concrete doelen op korte termijn en vertaalt deze naar concreet uitvoerbare actiepunten.

Financieel dashboard

Een zeer handige 'tool' waarmee je berekent wanneer je (voldoende) winstgevend bent en waarmee je ook jouw ondernemersinkomen, kostprijs, winstmarge en verkoopprijs berekent.

"Je gaat keihard aan de slag met je eigen proces en plan, waardoor je op het einde van het traject een stevig fundament hebt voor je onderneming waarmee je verder kunt!"

“Maar, het blijft niet alleen bij het informeren… Je gaat ook keihard aan de slag met je eigen proces en plan, waardoor je op het einde van het traject een stevig fundament hebt voor je onderneming waarmee je verder kunt! Ik ben er onwijs blij mee. Als ondernemer heb ik veel geleerd en ik heb nu een stevige basis voor mijn onderneming waarop ik verder kan bouwen.”

Kerstin Schiffler | Buro Vie | Deelnemer ondernemersopleiding

Meld je aan voor deelname aan de eerstvolgende introductiebijeenkomst

Wil je te weten komen of onze ondernemersopleiding ook iets voor jou is? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken. 

Je bent van harte welkom om, samen met andere startende ondernemers, deel te nemen aan onze eerstvolgende introductiebijeenkomst.

Dit is een interactieve (klassikale) bijeenkomst waarin wij jou en de andere deelnemers het opleidingsprogramma toelichten én waarin we je ook enkele praktische en direct toepasbare handvatten en inzichten geven, die je nodig hebt om nog succesvoller te starten met jouw onderneming.

 • Datum: dinsdag 28 september 2021
 • Aanvang: 19:00 uur
 • Locatie: Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie, Rijswijk
 • Kosten voor deelname:
  € 25,00 excl. 21% BTW per deelnemer

Meld je aan door het aanmeldformulier in te vullen.

Deelnemen in (klein) groepsverband of zelfs individueel

Leren doet iedereen het liefst op zijn eigen manier. Klassikaal in (klein) groepsverband of individueel. Daarom bieden wij onze ondernemersopleiding in verschillende vormen aan. Je kunt dus zelf bepalen wat jouw voorkeur heeft. Het is dus ook mogelijk om direct individueel aan de slag te gaan.

De opzet van deze opleiding

 • Duur opleiding: 12 weken
 • Aantal lessen: 12 lessen
 • Frequentie lessen: 1 les per week
 • Aantal deelnemers per klassikale opleiding:
  minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers
 • Startdatum eerstvolgende klassikale opleiding:
  donderdag 14 oktober 2021